Automate your Marketing
with Womplify




 
Hayani's FotoPage

By: Hayani Abu Bakar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 31-Dec-2006 00:04 Email | Share | | Bookmark
Last Day of School - Kakak & Dik Nad

Dik Nad bersama Miss Foster, her class teacher
bersama dgn beberapa rakan sekelas..
 
View all 20 photos...
Entry nih mama masukkan gambar2 hari terakhir kakak dan Dik Nad di sekolah..hari terakhir sekolah ialah 15 th Dec..sesi persekolahan berakhir bg Reception dan kindergarten pd pkl 12 tgh manakala lower school pd pkl 12.30 tgh.. perbezaan masa membolehkan mama berkesempatan utk berada di sekolah adik dan kakak utk berjumpa guru2. Mama tak lupa utk mengambil beberapa keping gambar anak2 bersama guru dan kawan2, juga berjumpa dgn beberapa kenalan utk mengucapkan selamat tinggal..lepas tu sekolah akan bercuti ( winter holiday) selama 3 minggu. Sekolah dibuka semula pada 9 January 2007 nanti...tak sedar, 4 tahun telah berlalu..masa berlalu dgn cepat..dulu kakak dtg dan mula bersekolah di sekolah ini semasa berumur hampir 6 tahun dan kini sudahpun menjangkau umur 9 tahun...dah besar anak mama..hari ini juga hari terakhir Kak Althje menjemput anak2 balik dr sekolah..Kak Altje mula menjemput anak2 dr sekolah sejak April lepas.. Pada kami sekeluarga, kak Altje memang seorg wanita berumur yg lembut dan penyayang pada kanak2..selama 8 bulan ini, hubungan Kak Althje dgn kakak dan Dik Nad mmg sgt akrab, malah hubungan boleh disamakan seperti nenek dan cucu..dan pada mama, Kak Althje umpama pengganti org tua. Di kesempatan ini mama mengucapkan terima kasih tak terhingga pd kak Althje atas bantuan yg diberikan pada mama dan anak2..mmg duduk di perantauan dan berjauhan dr keluarga menyebabkan kami sgt menghargai perhatian, nasihat dan kasih sayang, juga begitu bersyukur kerana berkesempatan utk berkenalan dengan org sebaik kak Althje.

2 minggu lagi, kami sekeluarga akan berangkat balik ke tanah air..Malaysia..Harapan mama..kakak dan dik Nad akan gembira bila bersekolah di sekolah baru nanti..tentu suasana persekolahan di sini dan di M´sia agak berbeza sedikit..tapi mama sentiasa berdoa..segalanya akan berjalan dengan baik..InsyaAllah..

2 minggu ini, mama pasti sangat sibuk dengan persiapan akhir utk berpindah..pada rakan2 fp, mama memohon maaf sekiranya dlm tempoh sebulan dua ini mama tidak dpt melawat fp kalian..InsyaAllah, bila segala urusan dan proses perpindahan keluarga mama selesai, mama akan berpeluang utk melawat fp rakan2 semua..doakan perjalanan balik kami sekeluarga dr Germany ke Malaysia dalam keadaan selamat...Di kesempatan ini mama mengucapkan selamat Hari raya Aidil Adha pada semua rakan fp yg beragama Islam..dan tidak lupa juga selamat menyambut tahun baru 2007, semoga tahun 2007 menjadi tahun yg lebih cemerlang utk kehidupan kita di dunia juga di akhirat...wassalam.










Saturday, 30-Dec-2006 20:38 Email | Share | | Bookmark
X´mas Concert di sekolah Dik Nad dan Kakak

Karneval store..sume costumes ader..
satu family letih cari costume adik
Dik Nad masa X´mas Show
View all 23 photos...
Hari ni mama nak masukkan gambar2 yg mama ambik bila dua beradik nih ikut serta dlm persembahan X´mas Concert kat sekolah masing2...Location bg school building kakak dan Dik Nad memang berbeza, so pihak sekolah mmg buat concert tu pd hari yg berlainan supaya parents yg htr anak2 ke Kindergarten dan main school tak terlepas peluang utk tengok persembahan anak2....show kat sekolah adik pd 13 Dis, manakala kakak pd 14 Dis. Every year X´mas concert ni ler kiranyer persembahan tahunan yg plg grand kat sekolah St. George´s, Cologne. Show sekali setahun nih libatkan sume Kindergarten children dan semua lower school (all students dr year 2 hingga year 5 turut serta) students (dah sekolah kat oversea..anak2 pun kena ler join apa2 aktiviti yg sekolah tu buat, asalkan tak keterlaluan..if tak bg anak2 ambik bahagian, tentu anak2 rasa ketinggalan dr rakan2 plak.. ) Tahun nih kira tahun terakhir kakak dan juga the first and the last year Dik Nad dpt turut serta dlm majlis tahunan sekolah nih..this year, Dik Nad dan semua kindergarten children jadik angel.. so seminggu sebelum concert tuh abah dan mama kena pergi Karneval Store utk cari angel costume utk Dik Nad ...if last year, kakak join dancing group dlm Mary Poppin´s Concert, this year kakak pilih utk join kumpulan koir utk Beauty and The Beast Concert..the next day, Dik Nad ada party kat kelas manakala semua lower school students pegi school trip, tengok english movie ( Happy feet) kat Metropolis Cinema di Cologne, kononnyer sekolah nak bagi budak2 tu hadiah atas usaha gigih menjayakan concert tu.. mama sempat juga ambik gambar kakak dan adik masa concert tu..tapi mama frust sket sebab byk gambar Dik Nad yg blur sebab byk sgt buat pergrkn atas stage..tapi sebagai kenangan, mama tak lupa beli cd utk keseluruhan concert tu (dijual oleh pihak sekolah) sebagai kenangan Kakak dan Dik Nad bila dah kembali ke M´sia nanti..





Dik nad.....








Saturday, 30-Dec-2006 19:17 Email | Share | | Bookmark
Tengok x´mas decoration kat Rhine Ctr Shopping Mall.

Hansel & gretel
kakak danDik Nad seronok tengok x´mas deco..
 
View all 19 photos...
Sepanjang bulan Disember, Rhine Centre, shopping mall yg terdekat sekali ngan rumah kami di Lövenich ni mmg penuh dgn org ramai yg membeli belah utk persiapan menjelang hari natal...mcm2 hiasan menarik menjelang perayaan...termasuk ler hiasan patung2 yg boleh bergerak utk menarik minat kanak2 yg dtg ke mall tuh..every year bila ajer masuk time winter... mama dan anak2 mmg suka lepak atau buat groceries mingguan kat mall nih sebab shopping dlm bangunan besar yg tertutup lebih selesa time sejuk2 nih...Lagipun kakak dan Dik Nad pun seronok ikut mama dan abah shopping sambil tengok christmas decoration yg ada kat dlm mall tuh....tahun nih kakak dan adik dpt tengok patung cartoon characters yg mrk sukeee dlm tv atau buku citer.... Sleeping beauty, Snow White and the seven Dwarves dan Hansel & Gretel. Beberapa hari sebelum menjelang perayaan tu, mama sempat ambik gambar Dik Nad dan Kakak utk kenangan sebelum balik beberapa minggu lagi...

Sleeping Beauty...



Snow White and The Seven Dwarves..


Hansel & Gretel...


Dik Nad geram ler nak pegang fake snow nih...


Friday, 22-Dec-2006 12:16 Email | Share | | Bookmark
Mengintai kristal di Prague, Czech Republic.

 
 
 
View all 21 photos...
Monday to thursday baru2 nih, abah outstation lagi...tapi ini adalah tugasan outstation terakhir bagi abah sebelum abah kembali semula bertugas di Malaysia mulai pertengahan Januari tahun depan..kali nih abah pegi ke Munich, Germany dan lepas tu ke Prague di Czech Republic. Lumrah pada mama dan anak2, sejak abah dihtr bertugas ke sini 4 tahun lepas...mama dan anak2 selalu jer ditinggalkan kat rumah ... anyway, bila dah balik M´sia nanti, bentuk dan routine tugas abah akan berubah...

Pada peminat atau pengumpul kristal, pasti maklum Prague adalah destinasi membeli belah kristal yg terkenal di Europe..so far, mama tak pernah lagi sampai ke sana..(lain ler abah, ini merupakan kali kedua abah ke sana atas urusan kerja)... sebab tu mama awal2 lagi pesan kat abah tolong snapkan gambar2 kristal yg dijual di sana..memang bila jumpa kawan2 yg duduk kat Europe, mmg selalu sgt bercerita tentang kecantikan kristal dr Prague..pada mama, tak sempat pijak kaki ke sanapun, dpt tengok gambar dah cukup utk mama membayangkan kristal Prague yg cukup terkenal.. Entry kali nih mama masukkan gambar2 kristal yg sempat hubby mama ambik...adusss!!! tension..tensionnyer menengoknyer.. ..abah kata kat mama.."nasib baik ler mama tak ikut time abah outstation..kalau tak ..mmg mama jadi rambang mata tengok sume kristal tu...kering ler poket abah..." mmmmmmmphhhhh!!! anyway..luka hati mama terubat bila abah hadiahkan mama sedikit buah tangan dr sana....



Prague, Czech Republic....




KRISTAL....OH....KRISTAL....













Monday, 18-Dec-2006 10:09 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 ke Schokoladen Museum, Cologne

bestnyer naik bimmelbahn
jom le masuk abah..mama...
kami nak pergi chocolate museum...
View all 48 photos...
Sepanjang minggu lepas jadual harian mama memang penuh dgn pelbagai aktiviti..Majlis farewell (anjuran bersama MIDA dan MATRADE) utk TC MATRADE Tengku Rina yg kembali semula bertugas ke M´sia dan sekali gus as a welcome party utk TC baru, Christmas show di sekolah Dik Nad, Christmas Play di sekolah Kakak dan kebetulan last week juga minggu terakhir kedua2 anak di sekolah, so on Friday tu mama dan abah pegi sekolah berjumpa dengan guru2 dan ambik gambar anak2 dgn guru kelas juga dgn kawan2 kat sekolah. Friday night until saturday pula mama terima guests di rumah. On Sunday memang mama rasa letih nak berehat..dan juga bermula ler episode "huru hara" di rumah sebab anak2 pun dah start bercuti.. Tapi tengahari tu tiba2 abah ajak mama dan anak2 pi jalan2 kat Chocolate Museum di Cologne...Apa lagi Kak Bell dan Dik Nad..melompat happy ler.. mama yg letih nih pun ikut ler kemahuan anak2 ...

Masa we all sampai kat Cologne City...memang Cologne dah penuh sesak dgn org ramai....di sekitar Cologne City jer memang byk tempat christmas market di buka..... we all plan utk naik bimmelbahn ke museum, kebetulan bimmelbahn station tu betul2 sebelah christmas market kat DomPlatz..so memang penuh sesak dah kat situ..sambil menunggu bimmelbahn tu, mama dan abah sempat bagi adik naik merry-go-round...seronok sakan Dik Nad.. Laluan Bimmelbahn pulak singgah kat semua Christmas market yg ada kat Cologne sebelum ke destinasi Chocolate Museum..so mmg kejap2 bimmelbahn tu berhenti utk ambik passengers..tapi kejap ajer dah penuh...laluan bimmelbahn tu juge kat sepjg River Rhine..view pun cantik..walaupun cuaca sejuk winter kat sini..tapi mmg nampak meriah betul ler suasana dekat2 menjelang perayaan Christmas kat sini.. cuma mama dan anak2 menunggu snow jer yg tak turun2 lagi ...bila ada snow..baru ler rasanyer kemeriahan sambutan perayaan tu nampak lebih real dan happening sket ...

Ke Schokoladen Museum naik Bimmelbahn....





Kakak dan Dik Nad berpeluang tengok camner coklat Lindt diproses...





koko dari Malaysia......



Pengunjung museum berpeluang utk merasa keenakan coklat Lindt..




Pelbagai bentuk coklat ader....




Adik lapar ler bila tengok coklat tu sume...abah nak satu?





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net